mandag 10. desember 2012

Det snør, det snør...

Prosjekt restegarn 

# 13 Snøkrystaler


Det snør, det snør tidelibom.....
Det snør ikke så mye her nå, men litt hvitt er det på bakken. Hadde vært koselig om det snart kom litt mer snø. Blir jo litt julestemning av heklede snøkrystaller og istapper også, men ekte snø er best.

Oppskriftene fant jeg på Garnstudio sin side. Som sagt tidligere er jeg ikke en racer på å hekle, men da jeg heklet disse trodde jeg at jeg gjorde riktig.... Helt til jeg sammenlignet resultatene og bildene. Det var bare istappen som lignet på bildet. Men hva gjør vel det? Det ble jo da bare en snøkrystall med en annen vri. Ingen snøkrystaller er like. 
Jeg har pyntet snøkrystallene med små glassperler i sølv. De er veldig små, så det syns ikke så godt på bildet. Istappen er pyntet med perler og glitterlim.
Jeg fikk en liten tanke da jeg så forskjellene på bildene og resulatene, og det var hvordan vil neste krystall jeg hekler se ut? Vil det bli enda en ny variant, vil den bli lik den jeg har heklet eller vil den bli lik som på bildet? Må nok prøve det for å finne ut av det.

Har du heklet eller strikket noe der resultatet ikke ble likt som på bildet?

Ha en fin kveld

Terese


2 kommentarer:

 1. Hei.. :) Jeg fant deg på min vandring, jeg.. Så utrolig flott og inspirerende blogg du har!!
  De heklede krystallene er nydelige.:) Du er virkelig kreativ og flink. Bare flott at ingen blir like da. Det er jo en del av sjarmen synes jeg. Jeg har opplevd det samme jeg også, men nå går det stort sett greit..
  Gratulerer så mye med 1.plassen i utfordringen.. :) Et herlig bidrag, som man blir glad av å se på. :) Jeg har, ettersom årene går, blitt mer og mer glad i hjemmelaget julepynt jeg også, og da jeg så de søte sokkene, vottene og luene lenger ned her, så var jeg ganske solgt.. :)
  Jeg lurer litt på om det finnes mønster på de små vottene?
  Jeg ønsker deg en flott førjulstid.
  Klem, Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :)
   Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar. Og så hyggelig at du liker bloggen min. Det var koselig å høre. Får mye inspirajon av å titte rundt på blogger.

   Vottene hadde jeg ingen oppskrift på, men syntes det var så fint med et tre jeg så som hadde lignende pynt. Jeg har jo strikket votter før, men ikke så små, så jeg bare tok utgangspunkt i noe jeg så for meg kunne bli riktig.
   Garnet jeg brukte var Eskimo fra drops. Tror jeg brukte pinne 4 eller 4,5 og la opp 12 masker. strikket 1 r 1vr rundt i ca 2-3 omg. Strikket så glattstrikk resten. Etter 2 omg satt jeg av 2 m til tommel. La opp 2 nye m over tommel. Strikket ca 6 omg før jeg felte. Strikket da 2 m, 2 m sm og gjentok dette ut omg. De siste maskene trakk jeg tråden gjennom. Til tommelen tok jeg opp de 2 maskene jeg hadde satt av tidliger og 4 m til. Strikket 3 - 4 omg før jeg felte ved å strikke 2 og 2 sammen og trekke tråden gjennom de siste maskene. Som pynt sydde jeg inn en tråd i en annen farge rundt håndleddet.
   Lykke til:)
   Klem Terese

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...