søndag 29. mars 2015

Varm symaskin og tvillingnest

De siste årene har jeg hatt som mål at jeg skal lære meg å bruke symaskinen min. Og at jeg skal bruke den og sy de tingene jeg tenker at jeg skal sy, men som det ikke blir noe av. I år har jeg faktisk kommet ganske godt i gang med disse målene. I sist innlegg viste jeg frem et strikkenett jeg har sydd. Tidligere i år har jeg også sydd to strikkeposer. For øyeblikket holder jeg på å sy nye trekk til uteputene, men nå gikk jeg tom for tråd, så resten får vente til i morgen. Jeg har også sydd endel smekker av restestoffet fra det jeg skal vise dere i dette innlegget. Symaskinen min er ikke vant til å bli brukt så mye da, så egentlig litt rart at den ikke har kapitulert av overbelastning.


Her er babynestet jeg sydde for en liten stund siden. Det er mitt første forsøk på å sy noe etter mønster. Selv om jeg synes det var litt vanskelig å forstå alt i forklaringen, så ble det bra til slutt. 
Siden vi skal ha tvillinger, så har jeg sydd nestet litt bredere enn det som stod. Nærmere presist 15 cm bredere. 

Noen lurer kanskje på om dette er noe man må ha. Nei, det er jo ikke det. Men når de er små så er det jo trygt for dem å ligge i noe som er litt trangere enn en stor seng, lekegrind eller sofa. Ja, man kan jo bruke tepper å få samme nytten, men det er jo litt koselig da. Det kan også være en trygghet om dem ligger i sofan og har denne kanten rundt seg. Gulp i sofan slipper man også. Det kan også være greit å ha med seg om man skal på besøk. Det kan også fint brukes som stellematte om man åpner det i bunden.


Alt jeg brukte for å sy nestet har jeg kjøpt på Stoff og Stil i Oslo. Jeg visste egentlig ikke hva jeg måtte ha, men de hadde flere varianter til utstilling. Det ene hadde denne kombinasjonen av stoff. Likte godt både mønster og farge, så da gikk jeg for det. På mønsteret stod det også hva annet jeg trengte, så da var det bare å finne det. Etter å spurt om hvor jeg kunne finne alt jeg trengte, så var jeg i mål. Egentlig så trodde jeg det skulle bli enklere å finne frem i jungelen av stoffer hvis jeg dro til butikken enn det var å se på nettet, men det var ikke så veldig mye lettere. Burtsett fra at jeg kunne kjenne på stoffet da.


Her ser dere hvordan nestet ser ut når det er åpent. Skal du sy nestet bredere slik jeg har gjort, så må du huske på å lage de som stikker ut nede lengere også.


Tvillingnest
Mønster: Stoff og Stil
Stoff: 100% bomull fra Stoff og Stil
Tilbehør: Skråbånd, anorakksnor og snorstopper
Fyll: Platevatt
Endringer: 15 cm bredere

Ønsker dere en fortsatt fin palmesøndag :)

12 kommentarer:

 1. Superfint! Så fint sydd! Dette kommer tvillingene til å bruke mye og sove godt i, tror jeg. Lurt med stelleplass med høye kanter, også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Jeg velger å tro det jeg også.
   God påske :)

   Slett
 2. Du er altså så flink til å sy (og strikke altså)! Et naturtalent rett og slett :)

  Kanskje det snart begynner å ryke av symaskinen din, for den "går varm", hihi...

  Huff, nei det å gå i butikker som Stoff og Stil er neimen ikke "lett", det er jo et så gedigent utvalg å velge imellom...! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, men naturtalent kan jeg ikke si at jeg er, Men det er gøy og jeg får det til bedre for hver gang. Hehe hadde ikke overrasket meg om det hadde kommet en ørliten røyksky fra den de siste dagene.

   Slett
 3. Og så glemte jeg jo å spørre, eller kommentere, om de skal ligge oppi samme nestet begge to? Så koselig isåfall! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de skal for håpentligvis ligge oppi der sammen ;)

   Slett
 4. Så kjekt at du har blitt venn med symaskinen:) Tvillingnestet ditt ble veldig fint og det må bli såå godt for de små å ligge i :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det synes jeg også er ganske kjekt:) Tusen takk. Håper de vil kose seg der:)

   Slett
 5. Jeg sydde et slikt da jeg ventet minstemann her og angrer ikke et sekund på det. Brukte det i sofaen, i vugga, i senga, på matta - over alt. Han trivdes veldig godt i det. Angrer på at jeg ikke lagde den lengre, for etter hvert stakk jo føttene utenfor. Det blir nok veldig godt for tvillingene å ha et slikt rede. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper tvillingene vil like sitt like god :)

   Slett
 6. For et nydelig babynest, så flink du er! Jeg sydde et slikt til knerten og det ble helt uunværlig! Veldig praktisk både i vogn, i senga, i sofaen ++ Og gratulerer så mye med tvillinger på vei, det har jeg faktisk ikke fått med meg. Når har du termin? Så spennende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Håper de vil ligge i det også da. Og at de vil ligge der sammen for jeg har jo bare laget et.
   Veldig spennende og gøy med tvillinger. Har termin 12. Juni, men på sykehuset har de sagt senest slutten av mai. Så håper de blir der inne en god stund til.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...