lørdag 14. mars 2015

Mannhullet genser


Et mannhull er et rundt eller ovalt hull i dekk eller tanktopp på et skip. Hullet er akkurat stort nok til at en mann kan komme gjennom for rengjøring eller inspeksjon.


Den ene borden på genseren er en kombinasjon med mannhull og anker. Mannhullet er logoen til og også navnet på linjeforeningen til Marin teknikk. Mannhullet ble grunnlagt i 1917 og er en av Trondheims mest aktive linjeforenininger. Medlemmene av Mannhullet går under navnet Manhulitter.


Så hvorfor har jeg strikket en slik genser egentlig? Jeg har jo ingen tilhørighet til Manhullet. Jo, det hat seg sånn at jeg har strikket gensern for kusina mi, og hun studerer på Marin teknikk i Trondheim. 


Det er en veldig fin genser, men synes mønsteret med anker og mannhull var litt vanskelig å få pen. Jeg liker ikke lange løse tråder på innsiden, og når jeg har "festet/tvinnet" den inn på baksiden med jevne mellomrom, synes jeg den mørkeblå tråden synes litt gjennom. Jeg har passet på at det ikke har blitt på samme stedet flere ganger, men likevel synes det litt igjennom. 


Mannhullet genser
Oppskrift: Mannhullet mønster med Mariusgenser som grunnoppskrift.
Garntype: Sandnesgarn, Smart
Pinnestr: 3 og 3,5
Str: M med litt lengere armer og bole
Vekt: Ca 750g

Ønsker dere en god helg i det fine vårværet :)

5 kommentarer:

 1. Så tøft med en slik personlig genser!! Lange fargespenn kan være vanskelig å få fine. Fra bildene ser det veldig fint ut syns jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, litt vrient med sånne lange fargespenn. Ja, ser greit ut, men kunne vært bedre.

   Slett
 2. Hvor mange masker er det felt av til hals, har du en oppskrift på det?
  Hvor mange omganger med hvit på skuldrene?
  Mvh
  Johnny

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...