søndag 3. februar 2013

Flettepotte

Det var en gang et lite tre. Det hadde det ikke noe godt. Stakars det lille treet det stod der og frøs. Det frøs så fælt at det skalv. Da det skalv og ristet, falt bladene av. Hva skal vi gjøre for å få dette treet glad?  Det er nok bare varme som kan glede dette tre. Hva kan vi bruke da? kanskje vi kan lage et bål? Nei og nei, da brenner jo grenene opp. Kanskje vi kan lage en lue? Men det har jo ikke noe hue. Kanskje vi kan lage en sokk? Ja, da vil den nok få det godt.


Det var da ikke annet å gjøre enn å strikke en potteskjuler i ull til dette stakkars treet. Nå etter noen forsøk er den ferdig. Det er ikke alltid det er så lett å få målene til å stemme helt når det ikke er en oppskrift å følge. Det første mønsteret ble ikke helt som planlagt heller, så da var det bare å starte på nytt. Neste ble litt trang. Tenkte ikke på at en ekstra flette skulle krympe arbeidet. På tredje forsøk ble det bra. Da var det bare den øverste kanten, som måtte justeres litt. Ville ha en avsluttning som satt pent på kanten av potta.

Det lille treet er ble veldig fornøyd. Nå fryser det ikke lenger og det vil holde seg godt og varmt selv på en kald vinterkveld. Kanskje vil bladene vokse ut igjen også. Det er noen bitte små blader som titter frem her og der. 

God søndag
Terese

2 kommentarer:

  1. Så fin potte:-) heldige tre som slipper å fryse!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Bente:) ja, det er veldig heldig dette treet. Fornøyd ble det også.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...