onsdag 29. juli 2015

Tilda selebukser

Det er ikke alltid ting går som man planlegger... Hvertfall ikke når man venter tvillinger... og hvertfall ikke når tvillingene har kommet. Men gøy det er det helt sikkert at det er. En av planene mine som ikke gikk helt som de skulle var to Tilda selebukser. Planen var at begge skulle være ferdige da gutta ble født. 


Jeg startet først å strikke str 3 mnd, men jeg synes den virket så stor. Siden jeg visste at gutta kom hvertfall to til tre uker før termin, så tenkte jeg også at de ville være litt mindre. For at buksene skulle passe når de ble født gikk jeg da ned litt på maskeantallet og cm. Det var lurt tenkte jeg. Joda, det hadde nok vært lurt om buksene hadde vært ferdig før de var 2 mnd...


Den første buksa strikket jeg fortsatt på på sykehuset etter at de var født. Det var ikke mye tid til å strikke da, for det gikk mye tid med til å bare se på å beundre de to vakre guttene, som fikk navnene Haakon og Lukas. 


Da jeg hadde kommet et stykke på bukse nr to, fant jeg ut at det ville være veldig kjedelig å strikke to bukser som bare ville passe i to uker, så bukse nr to strikket jeg litt lengre over alt. Haakon er litt mindre enn Lukas, så da ble det grønn bukse (den første) til han og blå bukse (den andre) til Lukas. 
Så etter to ukers bruk er nå den grønne buksa for liten, men den kan fortsatt brukes. For 9. juli fikk gutta en ny kusine i Bergen. Hun har fått navnet Aurora og er like vakker som storesøster Ronja. og etter på kommer hele familen deres for å bli noen dager hos mamma og pappa. Så de må nok bare regne med mye besøk de neste dagene. 


Buksene var veldig fine. myke og gode, så litt dumt at jeg valgte å strikke de så små.


Siden buksa har striper bak og ikke foran, så strikkes forstykke og bakstykke hver for seg. Jeg synes det er litt kjedelig å strikke frem og tilbake egentlig (liker ikke mange vrange masker etter hverandre). Så den blå buksa valgte jeg å strikke rundt og rundt, men få mange tråder å feste. Liker egentlig ikke å feste tråder heller, men da ble hverfall buksa morsom å strikke. Knelappene hadde jeg visst litt hastverk med å sette på, så de er ikke helt symetrisk montert.


Knappene er grå treknapper med en blomst.


Tilda selebukser
Oppskrift: Tilda Bamboo 1
Garn: Tilda Bamboo
Pinnestr: 2,5 og 3
Str: 0-3 mnd
Vekt:Grønne: 110g Blå: 120g
Tilbehør: 2 knapper til hver bukse


 Endringer jeg gjorde:
La opp færre masker på begge og strikket litt kortere ben og kropp på den grønne. Den blå strikket jeg rundt og rundt, og fikk da mange tråder å feste. Brukte pinne 3 i steden for 3,5.

Ha en fin dag :)

5 kommentarer:

 1. Kjempefine bukser og gutter! Du skal nok få oppleve at de vokser ut av klærne alt for fort mange ganger i tida som kommer ;) Gratulerer med nytt tantebarn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) ja, det er vel bare noe jeg må venne meg til fremover;)

   Slett
 2. Det var fine selebukser på fine gutter!

  SvarSlett
 3. Nydelige bukser! For noen søte små du har! Blir "babyklein" jeg nå!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...