lørdag 21. desember 2013

Marius julegavetips

Mariusmønsteret er et fint  mønster som har holdt seg på moten gjennom mange ti-år. Og det ser jo ut til at den skal fortsette med det også, så hvorfor ikke gi bort noe med Mariusmønster på til jul? Mønsteret startet på en genser, men nå kan du finne mønsteret på alt mulig. Du kan få kjøpt mange ulike hefter fra Sandnesgarn med Mariusmønster. Her kan du se hva jeg har strikket med dette mønsteret. Alt er ting som går relativt fort og strikke, og du rekker å bli ferdig til jul.


Marius lue strikket i Peer Gynt fra Sandnesgarn. 
Denne gikk veldig fort å strikke. Hadde blitt ferdig på en kveld hvis jeg hadde hatt nok garn, men manglet grått til fellingene, så Tommy måtte en tur til Son Garn for meg dagen etter. Denne lua havner under et juletre i år, og jeg håper den faller i smak.

Oppskriften er hentet fra Marius boka.
Skulle strikke herre str, men syntes den virket så stor etter noen omganger, så jeg gikk ned en str i masker og opp en pinnestr. 
Totalvekt: 80g


Marius kremmerhus strikket i Fritidsgard fra Sandnesgarn. Fine som en liten koselig gave med noe godt å spise og/eller drikke i.

Oppskriften på selve kremmerhuset fant jeg på, mens mønsteret er jo deler av Marius mønsteret.
Du finner mer informasjon om mønsteret her.Marius julestrømpe fylt med hva du måtte ønske, er en super gave til dem som har alt og ikke ønsker seg noe spesielt. Den går fort og strikke, og etter en runde i vaskemaskinen er den også tovet. Den er strikket i Fritidsgarn fra Sandnesgarn og oppskriften fant jeg i Sandnesgarn sitt Mariushefte 29 barn - voksen - interiør. 

Her er et innlegg om strømpa før den ble tovet, og her er et etter en runde i vaskemaskinen på 40 grader.


Marius etui til MacBook strikket i Sisu. Brukte oppskriften til iPad etui, men økte maskeantallet.
Det opprinnelige innlegget om etuiet finner du her.


iPhone etui strikket av ulike rester jeg hadde. Går fort å strikke, men morsomme å gi bort. Faktisk er det ikke så dumt å ha telefonen i en slik når det er kaldt ute. Da blir den ikke så treg, som den fort kan bli i kulda. 
Det opprinnelige innlegget om etuiene finner du her

Ønsker deg en hyggelig siste helg før jul :)
Terese


4 kommentarer:

 1. Wow, jammen har du strikket mye i dette mønsteret! Veldig imponerende :)
  Jeg for min del hadde nok ikke strikket såå mye av "mønster-ting", for da er jeg redd for at det aldri hadde blitt ferdig, eller ihvertfall veldig mye mindre ferdigstrikkede ting. Siden jeg strikker mønster såpass seint, hihi... ;)

  Vil ønske deg en God Jul, Terese! Håper du får en fin tid sammen med de du er glad i :)

  SvarSlett
  Svar
  1. ja, det ble plutselig mye i dette mønsteret. Nå har det også blitt en lue til. Å strikke mønster er en treningssak. det går fortere for hver gang. Det er jo ganske gøy å se mønsteret vokse oppover også da. Disse tingene går det veldig fort å strikke da, selvom det er mønseter. Det er jo ikke så mange masker på omgangen, så plutselig er du rundt.

   Tusen takk :) Og fortsatt god jul til deg også Guro. Håper du har hatt en fin jul til nå og at de neste dagene også blir fine
   :)

   Slett
 2. Så flittig du har vært! :) masse flott, jeg liker også Mariusmønsteret veldig godt.
  Jeg håper du har hatt en flott julefeiring i kveld, og så ønsker jeg deg en fortsatt fin jul med masse tid til familie og strikkekos :)
  Klem, Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Har hatt en fin julften og 1.juledag. Og det vil bli mer kos de neste dagene. Fortsatt god jul til deg også :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...