mandag 27. mai 2013

Bursdagskort

Jakke og slips

Da jeg skulle lage bursdagskort til pappa, tenkte jeg at jeg ville lage noe annet enn et vanlig firkantet kort. Jeg visste ikke helt hva jeg hadde tenkt, men jag fant frem alle kort-greiene mine. Jeg tenkte at om jeg skjærer bare litt i overflaten av kartongen, vil det vel bli en fin brett..... og det ble det. Da jeg hadde laget den ene bretten, så jeg at om jeg lager en lik brett på den motsatte siden ville det se ut som en dressjakke. Så da var det det det skulle bli. Slips og skjorte hører jo med i en dressjakke, så det måtte det bli. Etter mye skjæring, bretting, feiling og fiksing var det både jakke, skjorte og slips. Men helt fornøyd var jeg ikke. En jakke kan man jo åpne og lukke med knapper. Da var det frem med syskrinet. Jeg sydde på en trykknapp og en lysebrun knapp på utsiden til pynt. Dressjakker har faktisk sømmer også de... Ja, da måtte jeg finne symaskinen også da. 
Teksten inne i kortet har jeg trykket på med et stempel.

(Husk at om du bruker skalpelkniv for å skjære, så er den veldig skarp og spiss!)


Cupkake

Ikke mange dagene etter bursdagen til pappa, så var det tid for bursdagen til mamma. Mamma er kjempe flink til å bake og pynte kaker. Gaven var en bok om bursdagskaker og sjablonger til å bruke på kaker. Kortet måtte jo da også være en kake. Jeg tenkte at det kunne være litt lurt å lage en mal før jeg skulle skjære i kartongen og arka jeg skulle bruke til kortet. Det var ganke lurt, for det ble noen førsøk før jeg fikk det til. Og om jeg skal lage et cupkake kort en annen gang, så har jeg malen klar. 


 


Pynten er paljetter som er limt på.

God uke :)

 

2 kommentarer:

  1. Så utrolig flotte kort! Den med dressjakken var en innertier! Kanskje du skulle ha masseprodusert og solgt slike? Det var i hvert fall veldig stilig og kunne jo ha gjort seg til både bursdag og til farsdag. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) det var hyggelig :) kanskje jeg skulle gjort det... Hadde kanskje fått litt mye å gjøre da. Pappa er hvertfall glad for at han har orginalen :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...