fredag 21. mars 2014

Mariuslue

Det er ikke så veldig ofte jeg ser niesa mi Ronja da hun bor i Bergen, og jeg i Son. Det er derfor veldig stas hver gang hun er her, eller jeg tar turen til Bergen. I går kom hun og søsteren min med flyet fra Bergen og skal bli her til søndag. Så dette kommer til å bli en fin helg med liv og røre. Jeg pleier som regel å ha noe i strikkekurven min som hun får når jeg møter henne. Denne gangen ble det en Mariuslue. Mariusmønsteret er jo mye brukt om dagen, og det kan til tider bli litt mye av det, men det er jo et veldig fint mønster da. Jeg har egentlig lyst til å strikke meg en Mariusgenser med rundfelling, så kanskje jeg gjør det i påsken.


Jeg trodde lue var litt større en det den var, men den passet akkurat til frøkna. Her tar hun en nærmer titt på krokusen til morfar. Det rare var vel at alle blomstene fikk lov til å stå. Jakka hun har på seg er det mamma (mormor) som har strikket.


Deilig å kunne være ute i sola med bare en liten jakke på. Her har hun funnet noen hestehov, som hun skal gi til mormor.Det var ganske gøy å plukke "hodet" av blomsten, så mormor fikk bare tre blomster.


Lua kunne ikke bli større enn den bla, da det gikk tomt for garn. Den er strikket av noen rester jeg hadde i kurven min.


Mariuslue
Oppskrift: Marius saggelue fra Marius strikkebok. Endret oppskriften litt da den var voksenstr. Strikket den en mønsterrapport mindre.
Pinnestr: 5,5 og 6
Str: ca 2 år
Garntype: Sandnesgarn, Alfa
Vekt: 55 g

God helg 

6 kommentarer:

 1. Fin lue, flotte bilder og en herlig frøken! Riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, hun er helt herlig :)
   God helg :)

   Slett
 2. Nydelig lue! Marius er alltid en vinner! Herlig å se vårbilder også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) ja, er deilig med vår:)

   Slett
 3. Den så jo ut til å passe helt perfekt!
  Så fin jakke hun har fått også. Det er tydelig hvem det er som du har arvet strikke-egenskapene etter ihvertfall ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) ja, har nok arvet både strikkelysten og strikkeegenskapene fra mamma :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...