søndag 9. mars 2014

Hjerter til en dukke

Jeg kjenner en jente som ble tre år 1. mars, og til bursdagen sin hadde hun fått ny dukke. Jeg tok en liten tur ned i kurven min for å se om jeg fant noe garn som kunne passe til litt dukkestrikk. Langt ned i kurven fant jeg et lyserosa nøste. Ut av dette nøste ble det etter hvert en lue, et skjerf og et par votter. Det var ikke nok garn til å strikke sokker, så de ble hvite. Dukka kan jo ikke fryse på føttene.


Dukka mi måtte være prøvemodell for klæren, og de passet ganske bra.


Sydde på hjerter for å pynte litt.


Sokkene fikk rosa hjerter.
De er strikket etter oppskrift på prematursokker som jeg har funnet på bloggen Ulla-Bella


På vottene sydde jeg på en snor, så dukka ikke skal miste vottene sine i snøen.


Lua er strikket etter oppskrift fra Lene Holme Samsøe, men jeg strikket ikke riller. 


Smettskjerf med hvitt hjerte. 
Oppskrift:
Legg opp 3m på pinne 3,5. Øk 1 m i starten av hver omgang til du har 18m. Strikk til arbeidet måler 10 cm. Strikk hull slik: Sett hver andre maske over på en hjelpepinne og strikk maskene fra hver pinne for seg på denne måten: 1r 1vr i 4 cm. Strikk maskene over på en pinne igjen ved å strikke annen hver maske fra hver pinne over på en pinne. Strikk videre 20 cm til og strikk et hull til. Strikk 5 cm før det nå felles 1 m i starten av hver omgang til det gjenstår 3 m. Fell av.

Det begynner jo å bli vår og varmt i været, så det er nok ikke så lenge til før dette settet må byttes ut med solhatt og solbriller. Men det kan jo hende at dukka skal på fjellet i påsken, og da kan det være fint med litt varme klær.

Ha en fin søndagskveld :)

2 kommentarer:

  1. For et søtt sett! Dette må være perfekt for en treåring:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) ja, håper hun blir glad :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...