tirsdag 31. desember 2013

Nyttårskyss

"Pikekyss" eller "nyttårskyss" som jeg ar valgt å kalle dem i dag, er farlig godt. Man spiser en også plutselig har du spist ti. Så spiser man en til også er det blitt til tjue. 


Det var første gangen jeg lagde sånne i dag, og må si at det var egentlig veldig enkelt.

Nyttårskyss
 3 eggehviter (ca 110g)
225 g sukker
Noen dråper sitron
1/4 ts salt.

Smør bollen med sitron og salt. (hørt at metallbolle er best). Pisk stiv eggevitte og pisk inn sukker. Ønsker du farge, så ta i det til sist. Sprøyt små pikekyss på brett med bakepapir og stek dem på 60 grader til de er helt tørre. (jeg bruker varmluft) De løsner da fra papiret. Det tar ca 3 timer. 

Denne oppskriften er til to brett. 

Godt nytt år :)

1 kommentar:

  1. Pikekyss er godt, og jeg har lært meg å lage de litt større så jeg ikke spiser for mange ;) Godt nyttår :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...