søndag 17. mars 2013

Stjernene er på

Da er genseren endelig ferdig.


Selve genseren har vært ferdig en god stund, men det tok litt tid å få på stjernene.
Først hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle sy dem på med maskesting og en mørkere grå tråd. Da jeg prøvde meg på en liten stjerne, ble det ikke noe pent. 


Skulle tro at det skulle gå ganske fort å sy på stjerner klippet ut av stoff, men det gikk ikke så fort. Først måtte jeg finne det stoffet jeg ville bruke. Det hadde jeg ikke i skuffen, så da måtte jeg i en butikk. Så det tok jo sin tid bare det, men på tirsdag som var fikk jeg kjøpt et stoff som jeg syntes passet bra. 


Aplikasjonsteknikk er ikke noe jeg har prøvd meg på før. Ved å lese bruksanvisningen til symaskinen fant jeg ut at det var det teknikken jeg skulle bruke heter. Egentlig har jeg ikke bruk symaskinen så mye, så har ikke så mye erfaring eller kunnskap på dette feltet. Derfor startet jeg med å gjøre det mye vanskeligere enn jeg trengte. Jeg tenkte at det var lurt å sy en sikk-sakk lignenede søm rundt hele stjerne først, for at det ikke skulle frynse seg. Det var ikke så lurt. Stjerna forsvant bare ned i symaskinen, så da måtte jeg tenke ut noe nytt. Kanskje det gikk bedre om jeg brettet inn en liten kant, så den ble dobbel langs kantene. Men det ble så mye jobb, så jeg tenkte jeg kunne jo lese i bruksanvisningen til symaskinen. Jeg hadde jo der funnet ut at jeg skulle bruke innstilling nummer 4 og at det het aplikasjonsteknikk. Og ja da. Litt lenger ned på siden stod det hvordan jeg skulle gjøre det. Var jo bare å feste stjerna på genseren med knappenåler, stille inn symaskinene på 4 og begynne å sy. Gikk helt fint det.


Sømmen kunne vært sydd litt penere, men den er jo ikke laget på fabrikk heller. Og øvelse gjør mester har jeg hørt.


Ønsker deg en fortsatt fin søndag og en flott uke :)

Terese


6 kommentarer:

 1. WoW! Den ble jo dritkul med de stjernene på! Kjempefin genser. Gratulerer så mye med din helt egenkomponerte genser! :D
  Jeg kjenner jeg blir helt misunnelig på det designet du har laget, jeg! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Veldig gøy at den er helt egenkomponert også ble jeg veldig fornøyd med den også:)

   Slett
 2. Stjernene ble virkelig prikken over i-en! Kjempefint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ble stor forskjell med stjernene på.

   Slett
 3. Så flott det ble! Moro med eget design :)

  SvarSlett
 4. Den ble veldig fin med stjerner på! Sånn enkel, men effektfull pynt er finest, synes jeg.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...