lørdag 16. august 2014

Flyvende lett

Denne genseren har nok blitt strikket av ganske mange i år. Jeg har sett mange ulike varianter med ulike fargekombinasjoner og garnvalg. Merete med bloggen Nøstesjel har laget oppskriften som også ble gitt ut i bladet Kamille idéer tidligere i år. 


Jeg har strikket genseren i Sandnesgarn sitt garn Silk mohair, men fulgt oppskriften med både pinnestr og maskeantall. Srikket bolen og armene et par cm lenger enn det oppskriften sier. 


Gensern er utrolig myk og lett, men også god og varm.
Har sett at det er flere som har skrevet at den har vært kjedelig å strikke og at det har gått smått, selv med tykke pinner. Jeg syntes ikke den var kjedelig å strikke. Synes det går ganske fort å strikke ting med striper da man ser at det øker på en annen måte enn når man strikker ensfarget. Derfor ble den også morsom å strikke. Garnet er jo også veldig mykt, så tanken på hvor god gensern ville bli, gjorde det koselig å strikke den.


Oppskrifte: Nøstesjel
Garn: Sandnesgarn Silk mohair
Pinnestr: 5 og 6
Str: Small
Vekt: 95g


Nå er det bare å vente på at det skal bli litt kjøligere (noe jeg egentlig ikke vil at det skal bli) så kan genseren bli tatt i bruk.

God helg :)

12 kommentarer:

 1. Så fin den ble:) Gleder meg til å begynne på min egen!

  SvarSlett
 2. Så fin den ble og det garnet er herlig! Jeg likte den genseren. Deilig å strikke og kjekt å holde på med. God og varm ble den. Har også sett at flere syns den er kjedelig å strikke, men jeg skjønner det heller ikke :) Nå skal min brukes på kjøligere dager. Ekstra kos med hjemmelaget - selv om min ble litt vel vid i halsen.

  God helg! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)
   De kjølige dagen kommer fortere enn man aner..... Gikk nemlig helt fint å brune den i dag. Min er også litt vid i halsen, men den skal jo være litt vid, så blir vel en vanesak bare:)
   God helg :)

   Slett
 3. Denne blir deilig å ha utover høsten! Flott genser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også at den blir :) Tusen takk

   Slett
 4. Så fin den er. Jeg har holdt på med en genser i 2 år nå. Har strikket bolen, men så står jeg fast. Vet ikke hvordan jeg skal lage ermehull og ermer som passer inni i disse...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Står det ikke noe om hvordan du skal gjøre det i oppskriften?

   Slett
 5. Hei! Så fin den ble! Jeg vurderer å strikke denne genseren i silk mohair. Hvor mange nøster brukte du i str S? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)
   Jeg brukte litt under et nøste med den grå og bitte litt mer enn et nøste med den lilla.

   Slett
  2. Tusen takk for svar! Skal kjøpe garn i morgen :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...