søndag 2. februar 2014

Marius hundedekken

Tok for en liten stund siden på meg oppgaven å strikke et hundedekken med Mariusmønster. Den eneste oppskriften jeg fant var med ben på, men dette skulle jo bli et dekken uten ben. Hun jeg skulle strikke for hadde noen bilder av et dekken, så jeg tok da utgansgspunkt i oppskriften med ben og gjorde den om slik at det ble et dekken som lignet på det på bildet. 


Jeg har ingen hund som kunne testprøve dekkenet, så Akilles måtte da pent sitte modell igjen... Noe han kanskje ikke var helt fornøyd med. Dekkenet var altfor stort til han, så da var det bare å håpe på at det ville passe til Luna.


Etter tredne forsøk ble jeg fornøyd med størrelsen. Luna var en tur innom og prøvde den før jeg satte på knappene. Den var da litt kort, så jeg strikket den noen cm lengere. 


I oppskriften med ben på stod det at man skulle øke flere ganger i selve mønsteret. Jeg likte ikke helt at det ble usystematisk i mønsteret, så jeg valgte å strikke et blått felt midt forran der økingene er. Da jeg var ferdig, så jeg at det her var god plass til å sy på LUNA.

Bildet har jeg fått av Brita, hun som eier Luna

Se så fin hun er. Skulle tro hun var modell.

 Bildet har jeg fått av Brita, hun som eier Luna

Bildet har jeg fått av Brita, hun som eier Luna.

Var litt usikker på hva jeg skulle bruke som feste til belte. Det er jo greit at det er mulig å regulere det. Tenkte først borrelås, men fant egentlig ut at det ikke ville bli så bra likevel, så det ble knapper. Sydde på fire knapper, slik at det kan være to forskjellige alternativer.

Bildet har jeg fått av Brita, hun som eier Luna

Bildet har jeg fått av Brita, hun som eier Luna.

Hun er jo ganske vakker da. Også kledde hun dekkenet ganske bra også.

Tusen takk for de fine bildene Brita.

Oppskrift info:
Garntype: Sandnesgarn, Alfa
Pinnestr: 6
Totalvelvekt: 235g
Tilbehør: 4 treknapper
Mønster: Mønsterbord er etter Mariusmønsteret til Marius hund i Temahete 29 Barn-voksen-interiør. Mønsteret på selve dekkenet er eget.

Ha en fin søndag:)


3 kommentarer:

 1. Så flink du er altså! Den ble jo kjempefin :D

  SvarSlett
 2. Så utrolig fin denne var:-) Går det ann å få oppskrift?

  Mvh

  Trine

  SvarSlett
 3. Hei .. er det mulig å få oppskriften på den fin hunde dekkenet som du har strikket.. Gunn

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...