lørdag 8. februar 2014

Den hemmelige jakka som nesten ble glemt

I september i fjor startet jeg på denne jakka som skulle bli julegave til min kjære Tommy. For at han ikke skulle få noen misstanke om hva jeg holdt på med, så kunne jeg ikke strikke på den med han i nærheten. Det ble derfor mye strikking i pauser, strikkekvelder hos Marie og intensiv strikking når han ikke var hjemme.


Lille julaften var den klar for montering av glidlås og en arm. Jeg kunne jo ikke gjøre det hjemme, så tok da en tur til mormor. Glidlås er noe jeg ikke har prøvd meg på før, så det ble ikke så lett som jeg hadde tenkt. Etter noen forsøk ble jeg litt lei, så glidlåsen fikk vente. Ble heller ikke noe av armmonteringen. 


Julaften kom og jakka var ikke ferdig. Det var jo ikke helt som planlagt, men han fikk den pakket inn og lagt under juletreet. Sammen med jakka lå det et gavekort med ferdigdtilling av jakka innen utgangen av 2013. Jeg hadde da en uke på å sy i glidlås, strikke en arm og montere det hele sammen. Rakk jeg det? Å ja da... 31.12.13 ble jakka ferdig. Det var nå da kanskje på tide at jeg viste den frem til dere også. Jeg hadde faktisk nesten glemt den.


Om han ble overrasket? Ja, det er helt sikkert at han ble. Han hadde faktisk ikke noen anelse om hva jeg hadde holdt på med. 

Oppskrift: Sandnesgarn Til fjells 0913 modell 5 (Gjorde litt endringer i mønsteret og strikket armene endel smalere).
Garntype: Sandnesgarn, Peer Gynt
Pinnestr: 3 og 3,5
Tilbehør: Glidlås
Str: M (men lengdene til L)
Totalvekt: 765g (med glidlåsen)

Han en fin OL helg :)

9 kommentarer:

 1. Imponert :) Ikke minst over at du klarte å holde den hemmelig!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) det var ikke lett å holde det hemmelig da. Men jeg greide det :)

   Slett
 2. Kjempeflott jakke du har strikket! Ha en fin strikke søndag hos deg, Terese!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) ha en fin søndag du også :)

   Slett
 3. Så heldig kjæresten din var som fikk en så fin gave! Den var jo kjempefin, og akkurat passe "mann" (jeg føler ikke at det er like lett å finne på ting å strikke til "voksne menn", så det var dét jeg mente med "mann" altså, hehe...) ;)

  Når du viser frem denne, så kommer jeg på at jeg jo helt har glemt å vise frem julegaven til min mann i år (fjor). Hmm, får få gang på noe snart der ja :)

  Men du, hva mente du med kommentaren din på de gryteklutene på bloggen min, om at jeg "heller" bra? Hva betyr det? (eller er det jeg som er litt treig i oppfatningen kanskje...?)

  SvarSlett
 4. Ja, han var ganske heldig denne gangen ; ) tusen takk. Ja, syns det jeg også. Den er litt anderledes i oppskriften da, men endret litt, så ble det passe sånn jeg vil strikke.

  Hehe :) jeg mente hekler da ;) men iPaden mente visst ikke det. Den er ikke alltid enig med meg, men kan ikke si at den er så glup i det den skriver....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, ja daa så. Da forstår jeg jo :)
   Uff ja, de auto-greiene er ikke alltid like smarte ;)

   Slett
 5. Så hyggelig å overraske på denne måten! Jakka ble jo knallfin! Heldig mann:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var ganske gøy :) Tusen takk :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...