torsdag 15. august 2013

Pippigenser

Før vi dro på ferie til Spania fikk jeg garngave av Tommy. Nemmelig garn til å strikke Pippigenser til niesa mi. Så på flyet nedover la jeg opp masker til str 1 år og begynte å strikke. Jeg syntes vel egentlig at det så ut til at det ble litt stort, men så pleier jeg jo ikke å gidde å måle da, så jeg strikket videre. Da både Tommy, mamma og pappa hadde sagt at den så litt stor ut, så måtte jeg jo måle da. Var den stor?? Jada, det var den. Jeg hadde ikke kommet sånn veldig langt, men ca 10 cm, så det var jo litt kjedelig å måtte ta opp alt sammen. Jeg fant da ut at jeg trengte jo ikke ta opp det jeg hadde strikket. Det la jeg bare til side, så er planen at jeg en dag skal strikke ferdig den genseren også. Så det var Pippigenser nr 1, og den er ikke ferdig enda...

Pippigenser nr 2 er der i mot ferdig. Likte veldig godt denne varianten av Pippigenseren. Gjorde seg ekstra fint med heklekanten og snorene i halsen. Selvom jeg ikke er helt god på hekling. Jeg startet på genseren i Spania og ble ferdig med den i Spania. Bildene måtte jeg jo da selvfølgelig ta mens jeg var der også. 


Jeg har tydeligvis strikket ganske løst på denne genseren. Noe jeg egentlig ikke pleier å gjøre. Genseren jeg strikket i 6mnd endte nemmelig opp med mål som tilsvarte genseren til 1 år. Men uansett så ble jeg fornøyd med resultatet og genseren passet til Ronja :)

Garntyppe: Mandarin, Sandnesgarn
Oppskrift: Sandnesgarn mandarin baby, Pippigenser
Pinnestr: 2,5 og 3
Garnmengde: Ca 100g hvit, litt blå og litt rød. (Glemte å veie den)

God helg :)

4 kommentarer:

 1. Den var kjempefin! Og noen ganger blir strikkingen slik. Jeg strikket en kofte en gang i str 1 år, men det var først da hun ble to at den passet. Men like fin for det om! Jeg liker Pippi-genseren veldig godt. Blir nok bra fornøyd mottakeren, vil jeg tro. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Det er jo verre om man strikker for lite enn for stort. Når det blir for stort, er det jo bare å vente til de vokser inn i tøyet :) Ja, hun ble nok fornøyd... hvertfall mamman :)

   Slett
 2. Den ble jo kjempefin! Så flink du er :D
  Isj, ja det er ganske teit de gangene man strikker feil, og så har man ikke peiling på hva det er som gjør det at det blir sånn. "Det bare blir sånn" liksom...
  Nå når jeg holder på med den største (!) Mariusgenseren, så har jeg vært veldig obs på hele tiden å måle arbeidet. Bare for å unngå altfor store/små feilmarginer i arbeidet. Forhåpentligvis så blir den like fin (bare større ;p) som den du har strikket ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Ja, noen ganger bare blir det sånn liksom...
   Mariusgenseren din blir nok veldig fin.. Ser hverfall bra ut på bildenen :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...