onsdag 23. januar 2013

Prosjekt Malawi

Prosjekt restegarn

Jeg har flere ganger tenkt at mye av restegarnet mitt kan brukes til å strikke luer til prematurbarn, men har ikke kommet i gang med strikkingen. Da bestevenninna mi fortalte at hun skulle strikke nyfødtluer og sokker til små hoder og føtter i Malawi, hang jeg meg på. Hun hadde fått idéen om dette gjennom Prosjekt Malawi.  Man tenker kanskje at Malawi er et varmt land der det ikke er bruk for luer og sokker. Det er steder som i Malawi ligger høyt, og her blir det ganske kaldt i vinterhalvåret. Det er  mange nyfødte som dør på grunnen av at det er kaldt. Så om mitt restegarn kan holde noen hoder og føtter varme, så er jo det helt supert.Det har til nå blitt fire luer og et par sokker, men det er nok mer av restegarnet mitt som kan bidra til å øke antallet.

# 15 Soft-islue

Synes denne lua ble ganske morsom. Syns den ligner på en soft-is. Jeg visste ikke helt hvordan den kom til å bli seendes ut da jeg startet å strikke på den. Det å lage striper som gikk i spiral rundt var noe jeg kom på da vrangborden var ferdig. Garntype: Lerke, Dalegarn
Pinnestr. 3 og 3,5
Legg opp 64m på pinne 3. Stikk vrangbord 2 r, 2 vr ca 2 cm (Jeg strikker alltid de rette maskene vridd når jeg strikker vrangbord. Da blir den fastere). Bytt til pinne 3,5 "strikk 2 vr, 14 r." Gjenta "" ut omg. Neste omg: "1 r, 2 vr, 13r". Gjenta "" ut omg. Slik fortsetter du å forskyve de 2 vr m 1 m mot venstere til du er ferdig med lua. Etter ca 10 cm felles det 8 m på hver 3. omg slik: Strikk 6 m strikk 2 m sm, 6 m  strikk 2 m sm ut omg samtidig som du fortsetter med mønsteret. For hver omg det felles på blir det en m mindre mellom fellingene. Ved neste felling blir det da: strikk 5 m strikk 2 m sammen. Når det gjenstår 4 m, klipper du tråden og trekker den gjennom disse maskene. 

# 16 RilleluerPå den grønne har jeg lagt opp 72m med Baby Cashmerino fra Debbie Bliss på pinne 3 og strikket 11 cm før jeg startet å felle.

På den lyse lilla har jeg lagt opp 64m med Baby merino fra Drops på pinne 3 og strikket 10 cm før jeg startet å felle. 

# 17 AntennelueGarntype: Baby Cashmerino, Debbie Bliss (Grønn)
Baby merino, Drops (lys lilla)
Pinnestr: 3 og 3,5
Legg opp 64 m på pinne 3. Strikk ca 2 cm vrangbord. Bytt til pinne 3,5 og strikk til lua måler ca 10-11 cm. Fell 8 m gjevnt fordelt på hver omg til det gjenstår 8 m. Strikk 4-5 cm eller ønsket lengde på antenne. Klipp tråden og trekk den gjennom maskene. 

# 18 Tubesokker 


Disse har jeg strikket etter Drops sin oppskrift på Tubesokker.
Veldig greie da det ikke er hel på dem, så sokkene kan brukes til barna blir ganske store. 

Januarutfordringen til Pinnekroken har restegarn som tema, så jeg legger det med som bidrag her. Gå inn på siden deres for inspirasjon. Her er det mange flinke :) 

Ønsker deg en forsatt fin uke  

Terese 


4 kommentarer:

 1. Ja dette er en smart og meningsfull måte å bruke opp restegarn på. Kjekt når garnet kan varme noen små som virkelig trenger det. Takk for at du deler oppskrifter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir ekstra gøy å strikke det når det skal gå til en slik god sak også.

   Slett
 2. Jeg har virkelig sansen for slik bruk av restegarn. Kjempeflott, både tanken bak og resultatet! Og sier som Birgitte takk for oppskrift - spes spirallua så fin ut :)

  Tusen takk for bidraget til Pinnekrokens restegarnutfordring!

  Vennlig hilsen Eirin
  - Pinnekroken -

  SvarSlett
 3. Så mange små søte luer :) En fin måte å bruke rester på.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...