fredag 20. juni 2014

Mariusdress x 2

To like mariusdresser i samme størrelse. Skulle nesten tro at de var til tvillinger, men det er dem ikke. Jeg har strikket dem for en jeg kjenner, og hun skulle gi dem bort til to i familien sin. Den ene skulle til Moldova og den andre til Chicago. 


 Det er første gangen jeg har strikket to helt like plagg etter hver andre uten at det er sokker eller votter. Det var godt dem ikke var større enn størrelse 6 måneder, for da tror jeg kanskje jeg hadde blitt litt lei. Det gikk egentlig ganske fort å strikke dem, og de ble faktisk helt like. Det hender jo at det ikke alltid er helt lik strikkefasthet og slik på det man strikker. Selv om man strikker med samme garn og pinner, men da jeg la disse to på hverandre var de HELT like. Hmm, der overrasket jeg faktisk meg selv litt. 


Ble egentlig så fornøyd med dem at det var litt leit å gi dem fra meg.


Jeg pleier ikke å strikke belegg over klippekanten, men siden det ikke var jeg som skulle ha dem ville jeg at det skulle se ekstra pent ut. På bloggen til Strikkepiken fant jeg denne gode forkaringen på hvordan jeg kunne gjøre det. Det tar jo bitte litt lenger tid, men det blir så mye finere at det er verdt det.


Jeg valgte også å sy armene på for hånd. Kommer nok til å fortsette med det fremover da jeg synes det ble jevnere enn når jeg har sydd med maskin. 


På det ene benet sydde jeg på "Enkle ting av Terese" lapp. 

Mariusdress
Oppskrift: Fra Marius strikkebok
Garntype: Sisu, Sandnesgarn
Pinnestr: 2,5 og 3
Str: 6 mnd
Tilbehør: 5 knapper til hver dress
Vekt: ca 200g per dress

Ha en strålende helg :)

4 kommentarer:

 1. Wow! Beundrer ditt tålmod. Dressene er kjempefine:) Jeg pleier også alltid å sy i ermene for hånd, det blir jevnere enn maskin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Hadde nok ikke blitt ferdig med dem om jeg ikke synes det er gøy å strikke, så det gikk fint. Ja, kommer nok stort sett til å sy sammen for hånd fremover.

   Slett
 2. Såå fine de ble Terese! Du er så flink til å strikke sånne ting! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Guro:) må si meg veldig fornøyd med dem :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...