torsdag 17. april 2014

Hvordan strikke grytekluter i dobbelstrikk

Påskeferien har statet og kofferten må snart pakkes. Skal en uke til Spania, så vi gleder oss til sol og varme. Vi reiser ikke før påskeaften, så først skal vi ha et par rolige dager hjemme. 


 For ikke så lenge siden viste jeg dere at jeg hadde startet på disse gryteklutene i dobbelstrikk. Nå er de ferdige og skal bli med til Spania. Påskeeggene er noe jeg har strikket tidligere etter oppskrift fra boka Påske hele året av Arne og Carlos

Dobbelstrikk er egentlig ikke vanskelig, men det tar litt lenger tid en vanlig mønsterstrikk og du må konsentrere deg litt mer for å holde styr på hvilken tråd som skal strikkes rett og hvilken som skal strikkes vrangt. 

Hvordan strikke grytekluter i dobbelstrikk
Legg opp 82m (det er det maskeantallet jeg brukte på her) på pinne 3 (eller den pinnen som passer til garnet du velger). Hver andre maske skal legges opp gul og hver andre maske skal legges opp grønn. På første og siste maske strikkes det med både gul og grønn tråd (dobbel tråd). Dette for å få en kant rundt arbeidet. Maskene mellom første og siste strikkes 1r i grønn og 1 vr i gul. Den rette masken blir bunnfargen på den siden av arbeidet som er mot deg og den vrange masken blir bunnfargen på den siden av arbeidet som er fra deg. På neste omgang strikkes den rette masken gul og den vrange masken grønn. Pass på når du strikker de vrangemaskene at den tråden du ikke strikker med kommer på riktig side av arbeidet. (Mellom framsiden og baksiden. slike at den ikke synes fra noen av sidene). Ønsker du å strikke mønster må du da strikke maskene i motsatte farger som bunnfargen over mønstermaskene. Når du skal felle av, feller du av med både den gule og den grønne tråden (dobbel tråd). Du feller da 41m og ikke 82. 


Garnet jeg brukte var bomullsgarn fra Søstrene Grene. Vant det i pinnekroken sin septemberutfordring. Skal du strikke med dette garnet, så anbefaler jeg at du vasker det for seg selv første gangen. Jeg skylte opp gryteklutene da jeg var ferdig med dem, og vannet ble VELDIG grønt.

Grytekluter
Oppskrifte: Dobbelstrikk. Blomsten er fra boka Påske hele året av Arne og Carlos. 
Garn: Anna og Claras Bomuldsgarn
Pinnestr: 3
Vekt: 60g

God påske :)

6 kommentarer:

 1. Dette må jo prøves en gang:) God påske!

  SvarSlett
 2. Så fine de ble i dobbeltstrikk! Det har jeg ikke prøvd enda. God tur til varmere strøk:)

  SvarSlett
 3. Flotte grytekluter! Takk for at du deler mønster! Ha en riktig fin tur og god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) og god påske til deg også :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...