tirsdag 19. mai 2015

Grønne striper


Oppskriften på denne er fra nøstebarn, men jeg har brukt Lanett babyull fra Sandnesgarn og Kauni effektgarn. Det er den første av to slike dresser jeg skal strikke. Guttene må jo få en hver. Den andre har jeg tenkt at skal være med grå og blå striper. Men nå har jeg mye mer som står på strikkelista og sylista som skal lages først. Dressene skal jo ikke brukes før til høsten, så det haster jo ikke enda. 


 Ble veldig fornøyd med fargene. Det ble veldig mange tråder å feste da. For at armer og ben skulle bli like, så strikket jeg en stripe på det ene benet før jeg klippet tråden og strikket en stripe på det andre benet. Det ble derfor to tråder å feste på hver grønne stripe, men jeg synes det var verdt det.

Kauni garnet kjentes litt stivt ut i starten, men det ble mykere mens jeg holdt på med det. Jeg har også hørt at det blir veldig mykt og godt når det er vasket en gang. 


Street dress
Oppskrift: Fra boka Strikk meir til nøstebarn
Garn: Grå: Lanett babyull, Sandnesgarn, Grønn: Kauni effektgarn
Pinnestr:2,5 og 3
Tilbehør: 5 knapper
Str: 6-12 mnd
Vekt: 175g

Nå er det bare å fortsette strikkingen mens vi venter på at guttene skal komme. På pinnene nå har jeg en selebukse i bommul/bambus. Jeg har også en hel haug med tråder å feste på et teppe jeg har strikket. Ja, ser man det... på toppen av strikkekurven ligger det også to halvferdige kosekluter. Ja, også var det det hønsestrikkteppet som er ca halvferdig da. Tror jeg bare får ta en ting av gangen og se hva som blir ferdig.

Ha en fin kveld :)

5 kommentarer:

  1. Kjempefin! Stort arbeid du har lagt i det. Jeg har også kauni garn liggende til samme dress, men gruer meg litt til å starte :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk:) den var ganske morsom å strikke, så ikke noe å grue seg til :) bare trådfestinga som var kjedelig.

      Slett
  2. Flott dress! Ble kjempefint med grønntoner. Siden det er så mye jobb med trådfestinga, vil jeg tipse deg om "spyttspleising" til du skal igang med neste dress. Siden Kauni er ubehandla ull, kan du spleise tråden før du strikker videre - en metode jeg stadig benytter og anbefaler :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk og takk for tipset. Tror jeg må finne ut hvordan jeg gjør det før jeg strikket neste dress.

      Slett
  3. Veldig vakker dressen har du laget - super var grønne stripper :-))
    Ha en god dag. Hilsen til deg fra Viola

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...