tirsdag 21. januar 2014

Lilla Selbuvotter

Når man jobber i barnehage, er ullvotter fint å ha. Jeg strikket meg et par for noen år siden, men de har forsvunnet i løse luften. Jeg kan jo stille meg spørsmålet som alltid kommer når noe blir borte i barnehagen; Stod det navn i dem? Og svaret er nei, det gjorde det ikke. Så jeg får la de vottene passere i stillhet og har nå strikket meg nye. 


Vottene måtte jo bli lilla da både dressen min og lua mi er lilla. 
De er enda litt mer lilla enn de ser ut på bildet, men jeg fikk det ikke til helt med lyset på bildene.



Så nå må jeg bare få festet trådene i den ene votten og få satt på NAVN. Kanskje dem rekker å bli med meg på jobbe i dag.

Ha en fin tirsdag

søndag 19. januar 2014

Ull til TV-aksjonen og premie


Ull til TV-aksjonen er et samarbeidsprosjekt som jeg startet. Alle som ønsker kan bli bidra. Du bidrar ved å strikke en ullapp på 10x10 cm. Mer informasjon finner du her. Her ligger det også flere oppskrifter på forskjellige lapper og adressen lappene skal sendes til. Lappene skal til slutt jeg sy sammen til et stort teppe (blir det mange lapper, så kanskje det blir flere tepper). Teppet skal så auksjoneres bort og 100% av intektene går til TV-aksjonen.

Det er flere som har begynt å strikke eller som har sagt at de vil være med å strikke. I år er det Kirkens nødhjelp med "vann til en million" som intektene ved årets TV-aksjon går til. Håper mange blir med, så kanskje vi kan lager flere tepper. 

Jeg synes det er veldig gøy at mange blir med, og jeg ønsker å lodde ut en liten gave til alle som bidrar. Hver lapp du leverer inn gir deg et lodd. 

Premien blir et sett med 12 maske- og omgangsmarkører laget av meg 
Her er bilder av de siste jeg lagde.



Fristen for innlevering har jeg ikke satt enda. Jeg vet ikke hvilken dato TV-aksjonen skal være i år, men det pleier å være i slutten av oktober. 

Her er de siste lappene jeg har strikket


Dobbel perlestrikk

Pinnestr: 4,5
maskeantall: 16
1.p 2r 2v ut pinnen
2.p: r over r og vr over vr
3.p: vr over r og r over vr
4.p: vr over vr og r over r
Gjenta disse 4 pinnen

Blå



Pinnestr: 4
maskeantall: 20
1.p: r
2.p: vr
3.p: 1r 1vr
4.p: r over r og vr over vr
Gjenta disse fire pinnene

Riller

Pinnestr: 4
Alle omganger strikkes rett. Legg opp 3 m. Øk med en m etter 1. m på hver omgang til ytterkanten på arbeidet måler 10 cm. Fell nå 1 m etter 1.m på hver omgang til det gjenstår 3 m. Fell av.

Rød

Pinnestr: 4,5
Maskeantall: 15
1.p: 1r 1vr
2.p: r
Gjenta disse to pinnene

Hjerter

Pinnestr: 4
Legg opp 3 masker og strikk som på rille lappene over. For å lage møsnster kan du strikke vr masker i steden for rette på vrangsiden. Jeg har her gjort det for å lage hjerter. (De syns best på det øverste bilde med alle lappene).

Lilla

Pinnestr: 4
maskeantall: 20
1.+3.+5.p: 1vr, 3r, 2vr, 3r, 2vr, 3r, 2vr, 3r, 1 vr
2.p og alle pinner fra vrangen: r over r og vr over vr.
7.p: 1vr, *1kast, 1m løst av, 2 m rett sammen, trekk den løse m over. Strikk 2 vr. Fortsett fra * ut pinnen. Avslutt med 1 vr.
8p: Strikk r over r og vr over vr. Kastene strikkes vr.

Legg gjerne ut bilder av lappene du strikker på instagram #ulltiltvaksjonen

God søndag :)

lørdag 18. januar 2014

Daisy sett

Da jeg ryddet i garnkurven min, fant jeg noen hele nøster med Andes garn fra Drops. Kurven er ikke så stor, men det er jo greit å strikke opp noe av det garnet som ligger der også. Har aldri strikket daisymønster før, så tenkte at jeg kunne jo prøve meg på det med dette garnet. Og det var ikke så vanskelig. Oppskriften på halsen fant jeg i boka: Flere favoritter fra Pickles. Lua hadde jeg ingen oppskrift på. 


Synes fargene passet bra sammen.


Daisy er et fint mønster og ligner egentlig litt på stjerner. Syns kanskje ikke mønsteret kom veldig godt frem med dette mønsteret, men det ble en tykk og myk hals.


Valgte å strikke en lang lue, som kan henge litt bak. Lagde en dusk i toppen. Etter vrangborden er det en omgang med lilla daisy og en omgang med mørk grå daisy, før resten av lua strikkes i glattstrikk.



Sette blir nok liggende i gavekurven en strund om ikke noen kommer med et ønskerop.

Lue
Garntype: Drops, Andes
Oppskrift: Egen
Pinnestr: 8
Vekt: 75g
Str: 3 år

Hals
Garntype: Drops, Andes
Oppskrift: Pickles, Lekeplassett - med sukker på
Pinnestr: 8
Vekt: 125g
Str: 3 år

Ønsker deg en super lørdag :)

torsdag 16. januar 2014

Mohair sjal

Dette sjalet ble julegave til mamma. Jeg har strikket to slike sjal i hvitt for to år siden. De ble julegaver til farmor og mormor. Jeg synes Sandnes sitt Mohair garn er godt å strikke med, men likte best å strikke det med bambuspinner. Det er veldig lett og mykt, og det kjennes nesten ut som at du sitter og strikker med luft. Det var litt vanskelig å få frem rktig farge på bildene, men sjalet er egentlig lyse brunt.



Må følge ekstra med når man strikker sånt hullmønster med så tynn tråd og tykke pinne. Det er ikke alltid så lett å se at man har glemt et kast eller hoppet over noe. Men her er det jo det samme som gjentar seg hele veien oppover, så etter en strund sitter mønsteret litt i fingrene. 




Sjalinfo
Oppskrift: I hefte Sandnes tilbehør, tema 22 barn-voksen
Garntype: Sandnesgarn, Silk mohair, lys brun
Pinnestr: 5,5
Vekt: 60g

God strikketorsdag :)

mandag 13. januar 2014

Lykt i snøen

Nå har snøen kommet til Son. Det er jo egentlig ganske fint med snø da, og det blir ekstra koselig med en liten lykt. 


Og vi tenner våre lykter når det mørkner 
Og når alle lyder pakkes inn i vatt.
Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner
Kanskje lyser de til kvelden si'r god natt


Oppskriften på den kan jeg ikke si, for det er ikke lett å si hva jeg gjorde her. Jeg la opp noen masker da, strikket et stykke, slapp ned hver 2. maske. Plukket så opp ganske mange masker langs kanten oppe og strikket en kant. Nede plukket jeg også opp endel masker og felte bund. Pyntet med en tråd med treperler og treblad på. Størrelsen på lykta er ca 7 cm høy og ca 6 cm i diameter. Garnet jeg brukte var brunt... Det er vel alt jeg kan si om det tror jeg, for det var bare et lite nøste som lå i kurven min. Tror det er 100% ull.

Ha en flott uke :)

lørdag 11. januar 2014

Ull til Tv-aksjonen

Tv-aksjonen er hvert år, og hvert år går pengene til forskjellige formål. I år er det Kirkens nødhjelp med vann til en million pengene skal gå til. Under Tv-aksjonen er det mange ting som blir auksjonert bort i tillegg til pengegavene som blir gitt. Her kommer min tanke inn i bildet. Hva med å strikke et teppe eller fler som auksjoneres bort, og inntektene går til TV-aksjonen. Litt mer spennende enn å strikke det på egenhånd er om vi sammen kan lage et eller flere tepper til TV- aksjonen. 


Teppe skal bli et lappeteppe med lapper strikket i ull. 
- Lappene må være 10 x 10 cm
- Lappene må være i mer enn 70% ull ( alle typer ull )
- 1. maske på hver omgang må strikkes ( da blir det lettere å sy dem sammen )
- Trådene må festes

Så nå er det bare å ta en titt i restegarnet og begynne å strikke :)

Her er fire forskjellige forslag om hvordan lappene kan se ut


 Forskjellig type garn og forskjellig typer mønsterstrikk kan endre på strikke fastheten. Så f.eks 18 m på pinne 4 blir ikke alltid 10 cm.


Perlestrikk
Pinnestr: 4
Maskeantall: 18 
1 r 1 vr ut pinnen. På neste pinne strikkes r over vr og vr over rett.



Ruter
Pinnestr: 4
Maskeantall: 18
Strikk 3 omg med 3r, 3vr. Strikk så 3 omg med 3vr, 3 r. 
Gjenta til riktig lende


Rillestrikk
Pinnestr: 4
Maskeantall: 19
Alle omganger strikkes rett


Glattstrikk
Pinnestr 3,5
Maskeantall: 21
Annen hver pinne strikkes rett og vrang.

De ferdige lappene sendes til meg, så ordner jeg med å sy lappene sammen og alt annet som må ordnes med for at de skal bli lagt ut til auksjon. Legg gjerne med en lapp om hvem som har strikket lappene. 

Ta gjerne bilde av lappene du strikke og legg det på instagram med #ulltiltvaksjonen

Send lappene til:
Terese Lekang
Husjordløkka 22
1555 Son

For hver lapp du strikker trekker du et lodd. Se her for hva du kan vinne.

Andre innlegg om Ull til TV-aksjonen finner du herherher og her

Fortsatt god helg :)

fredag 10. januar 2014

Marius lue


Lillebroren min er en aktiv kar, og man finner han nok mye ute gjennom hele året. Og helst der det er mye snø. Votter har han fått før, så til jul fikk han nå en lue. Jeg valgte å bare bruke to farger og syns vel egentlig det ble ganske fint det også. Det må jo ikke være tre farger selvom det er Mariusmønster jeg har strikket. Håper også den falt i smak hos bror og at han får bruk den. 

Garntype: Sandnesgarn, Peer Gynt
Pinnestr: 3,5
Oppskrift: Fra Marius strikkebok

God helg :)

torsdag 9. januar 2014

Perler på en gren

Jeg vet ikke helt sikkert hva de heter, men jeg kaller det nå hvertfall for rundemarkører. Det går jo helt fint å bruke en ring eller en tråd til dette formålet, men det er jo litt koselig da med en hjemmelaget sak som kan minne deg på at nå har du strikket en runde. Den pynter jo opp litt også. Er det du strikker ensfarget og kjedelig, så får du jo sett en liten blank sak på starten av hver omgang da. 


Ha en fin torsdag :)

tirsdag 7. januar 2014

Lys i mørket

Sakte men sikkert går det nå mot lysere tider, men litt lys på bordet gjør det litt mer koselig. 
Før jul strikket jeg to små lykter som jeg ga bort i julegaver. En til farmor og farfar og en til en venninne. Det går veldig fort å strikke dem og de blir veldig koselig. Med pynt av forskjellig slag kan du gi lykta det utrykket du ønsker. Her er to ganske like lykter, men likevel forskjellige. 


Lykt med treknapp
Oppskrift: Gavemakeriet
Garn: Sandnesgarn, Sisu
Pinnestr:3,5
Garnmengde: En liten rest
Pynt: Treknapp fra Malawi


Lyslykt med tinnknapper
Oppskrift og garn er samme som den over, men litt så endringer da jeg ikke husket hvordan jeg gjorde det på starten og med fellingene på den første lykta. (Og hadde da ikke oppskriften for hånden).



Veldig enkle lykter å strikke, så jeg kommer til å strikke flere slike lykter. Det blir nok litt utprøving på andre varianter også. 

Ha en fortsatt fin uke :)

mandag 6. januar 2014

I skyggen av stripene...

For en stund siden fortalte søstern min meg om illusjonsstrikk eller skyggestrikk. Jeg syntes det både hørtes og så veldig spennende ut, og tenkte at jeg måtte prøve det ut i nærmeste fremtid. 

I november kom 2. utgave av bladet Dilla ut. I dette bladet var det oppskrift på et skjerf strikket i skyggestrikk. Jeg hadde alt bestemt meg for at jeg skulle strikke skjerf i julegave til pappan til Tommy, men jeg hadde ikke funnet noen oppskrift enda. Leting etter oppskrift var nå ferdig, så da gjenstod det bare å strikke det. Og det var mye lettere enn det jeg hadde sett for meg. Det eneste man trenger å kunne for å strikke skyggestrikk er: 
- legge opp masker
- kunne strikke rette masker
- kunne strikke vrange masker
- kunne felle av

Så hvis du har sette bilde av noe som er strikket med denne teknikken og tenkt at det er for vanskelig, så er det bare å prøve


Slik ser det ut når du ser skjerfet rett ovenfra. Det ser jo ut som et helt vanlig stripete skjerf.


.

Men ser du skjerfet fra siden, så kommer mønsteret frem. Ganske gøy ikke sant?

Ha en fin kveld :)

søndag 5. januar 2014

Vørterkake

Hvert år siden jeg var liten har vi spist vørterkake til jul. Ikke til julemiddag altså, men til frokost og lunsj og sånt. Den smaker best med ost eller bare smør. Hvordan ost kan du velge selv. Den har en søt og krydret smak. Hvis du ikke har smakt det før, så bør du smake. Prøvde i år ut hvordan den smaker med sild og eggerøre, og det gikk fint det også. 


Hjerte strikket jeg som juletrepynt i 2012. 

I år rakk jeg ikke å bake vørterkake før jul, men 3. juledag var en fin dag å bake på. Det var hvertfall i tide til julelunsjen vi hadde 4. dag. 

Oppskriften jeg baker vørterkake etter er en oppskrift som jeg har fått av mamma, som mamma har fått av farmor. Tok en telefon til farmor som kunne fortelle at hun fikk oppskriften av moren til farfar. Hvem hun fikk den fra det vet jeg ikke, men jeg vet hvertfall at vi ikke må miste oppskriften, for den vørterkaka er GOD!

En tanke som slo meg her om dagen var egentlig hvorfor vi spiser vørterkake til jul og ikke til påske. Det er jo i påsken det vokser vørterøl på trærne. Så fra i år blir det vørterkake også til påske.

Ha en fin søndagskveld:)

fredag 3. januar 2014

Oppsumering av 2013

2013 kan alt i alt oppsumeres som et bra år.
Det har blitt mange stunder og opplevelser sammen med familie og gode venner.
Flere turer til Spania sammen med Tommy. Faktisk fire turer.

I løpet av året har det blitt produsert endel ting av garn også. Flest strikket ting, men også et par ting som er heklet. Jeg har også prøvd meg litt med symaskinen, og det var ganske gøy. Et mål jeg hadde for 2013 var jo å bruke symaskinen mer og lære meg å bruke den. Kan ikke si at målet er nådd, men jeg har lært litt nytt med den.

Småting


Heklet skøyter: Disse ble gave til datteren til en venninne
Små nisseluer: Strikket for å bruke i samling i barnehagen
Bolla Pinnsvin: Står til pynt i hylla vår
Mammagave: Gave til mamma på sist morsdag
Larven Junior og Sommerfuglen Fia: De sitter i den ene orkideén vår.

Småting og interiør



Marius kremmerhus: Vertinnegaver til to venninner
Marius julestrømpe: Til oss selv, og den var det plass til mye snop i.
Flettet blomsterpotte: Til oss selv
Tovet kurv: Gave til en venninne
Lapper til teppe: Sendt inn til Ull og omtanke prosjektet
Pynteteppe: Katten Akilles har okkupert det.
Julekule: Eneste julepynten som ble laget til juletreet i 2013

Kluter


Kluter på en snor: Noen er blitt gaver og noen har havnet til egen bruk.
Stjerneklut: Ligger i gavekurven

Strikket lykter



Tøy til Ronja og dukka hennes


Rosa vest: Gave til Ronja
Pippigenser: Gave til Ronja
Stripete topp: Gave til Ronja
Pippi dukkekjole og tøfler: Julegave til Ronja

Prematur


Prematur luer, sokker og teppe: Alt er sendt til Prosjekt Malawi

Jakker, gensere og vest


Stripete høstjakke: Til meg selv
Stjernegenser: Til meg selv
Herrejakke med striper: Til Tommy i julegave
Sommergenser: Til meg selv
Vest: Til meg selv

Til hender og føtter


Tøfler: Farsdagsgave til pappa
Selbuvotter: Julegave til pappa
Rosa sokker: Til meg selv
Blå votter: Gave til Ronja

Skjerf og sjal


Hvitt sjal: Julegave til mamman til Tommy
Sjal med hullmønster: Julegave til mamma
Skjerf med skyggestrikk: Julegave til pappan til Tommy

Barneluer


Lue og hals: Gave til Ronja
Grå lue: Gave til Ronja
Vevestrikk lue: Gave til Ronja
Lilla lue med hjerte: Julegave til Ronja

Luer


Brun lue med treknapper: Julegave til storesøster
Lilla, hvit og grå lue: Lilla til meg selv, grå og hvit ble gaver
Grå lue med dusk: Gave til Tommy
Heklet restelue: Til meg selv
Mariuslue: Julegave
Mørk Mariuslue: Julegave til lillebror

Kort oppsumert så har det blitt litt strikking i 2013 da. Har blitt endel gaver, og niesa mi Ronja har visst fått endel strikkede gaver i løpet av året. Men det har jo blitt litt til meg selv, Tommy og leiligheten også. Nesten alle har også fått noe hjemmestrikket i julegave også. Det håper jeg har vært like koselig for dem som har fått gavene, som det var for meg å gi dem bort. Det blir nok ikke flere hjemmestrikkede julegaver i 2014 enn det var i 2013, men jeg kommer til å planlegge dem tidligere og strikke dem litt mer spredt i løpet av året. Jeg ønsker nemmlig at desember i år kun skal være kos og ikke noe stress med å få ferdig gaver.

I 2014 har jeg også lyst til å lage en oversikt for meg selv over hvor mye garn jeg bruker og hvor mye jeg kjøper. Jeg tror ikke jeg har kjøpt mer i 2013 enn det jeg har brukt, eller kjøpt masse garn som jeg ikke har hatt noen plan for, men litt gøy å ha oversikt bare for morro.

Jeg har startet 2014 med å operere høyrehånda, så det er nå en liten strikkepause for meg. Slik det i dag kjennes ut, så blir den over noen dager/uke(er). Men jeg har jo litt ting jeg ikke har laget innlegg om som jeg kan vise dere da. 

Bloggen min har jeg nå hatt i litt mer enn et år, og dere har vært innom og lest og sett på den 29 000 ganger. Det synes jeg er utrolig koselig at dere gjør. Og veldig koselig er det også med alle kommentarene jeg får fra dere.


Godt nytt år til dere alle sammen :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...