lørdag 22. desember 2012

Sildefest

Til denne julen har jeg prøvd mye for første gang. En av disse tingene er å lage sursild. Det var i grunn veldig enkelt. Bare å kutte og putte! Så nå gjenstår det bare å smake på den, men ikke før julaften. Da kommer pappan til Tommy på julefrokost, så da er det bare å krysse fingrene for at den er god. 

Det var nok flere enn meg som skulle lage sild i år, for i butikken var det bare en pakke med sild igjen. 


Den ser jo ganske god ut hvertfall da. Hjerte som henger på glasset er laget av ståltråd, som jeg har tredd glassperler på. Den lille nissen fikk jeg i pakkekalenderen et år.

Oppskriften fant jeg i Tara Juledrøm 2012
Her kommer den:

Ca 1 liter
Du trenger:
4 sildefileter
3 laurbærblader
1 rødløk
3 vårløk eller 1 liten purre
Hel sort pepper
1 dl eddik 7%
2dl vann
1dl sukker

Skjær sildefileten i passe store biter. Vask og skjær løken i tynne skiver. Vårløk/purre skjæres i ca 1 cm tykke skiver. Legg dette lagvis i et glass med tett lokk. Kok opp vann, sukker, edikk, hel pepper og laurbærblader. Avkjøles. Ha væsken over fisken og sett kaldt. (Bør stå og trekke minst 1 døgn før servering). 

Jeg har ikke fulgt oppskriften helt. I butikken fant jeg et krydder som het sursildkrydder. Det er blanding ar forskjellige ting som helt sikkert er godt å ha i sursild. Hvis ikke hadde det vel hatt et annet navn. Så denne posen hadde jeg i. Jeg hadde også en halv løk mer enn det som stod. Fikk nemmelig beskjed fra stua om at det måtte være MYE løk :)

1 kommentar:

  1. Åhh!! Det så veldig godt ut!! Smaker helt sikkert deilig også..:)
    Koselig med mange til bords.. Vi blir 12 stk, og det er like koselig hvert år. :) Ellers er det veldig stille og rolig da jeg er alene frem til julaften formiddag.:) Da blir det ekstra kos å få ungene hjem for resten av jula.. :)
    Jeg ønsker deg en strålende og fredelig jul, og et riktig godt nyttår.
    Klem, Kristin

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...